Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.utpl.edu.ec/handle/123456789/12939
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Camacho Minuche, Gina Karina | - |
dc.contributor.author | Paucar Fuel, Mariana Lucía | - |
dc.date.accessioned | 2015-08-27T14:13:35Z | - |
dc.date.available | 2015-08-27 | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.citation | Paucar Fuel Mariana Lucía.(2015).Students perceptions on the factors that influence their willingness to orally communicate in the EFL classroom in Ecuadorian high schools .(Trabajo de fin de titulación de licenciado en ciencias de la educación mención inglés).UTPL.Quito | es_ES |
dc.identifier.other | 1161765 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.utpl.edu.ec/handle/123456789/12939 | - |
dc.description | Este estudio explora las percepciones de los estudiantes sobre los factores que influyen en su voluntad de comunicarse oralmente. El objetivo fue identificar si la motivación, el nivel de competencia, la personalidad y los métodos de enseñar “speaking” influyen en la predisposición de los estudiantes. Esta investigación tuvo lugar en Quito, con la participación de 5 profesores y 100 estudiantes. Los instrumentos fueron 5 formularios de observación de clase y 100 cuestionarios. Los métodos utilizados para analizar los resultados fueron cualitativo y cuantitativo. Los resultados demostraron que los factores antes mencionados juegan un papel importante en la adquisición de la segunda lengua, siendo la "motivación" la más importante ya que esta intrínsecamente relacionada con el nivel de competencia y la personalidad. La principal conclusión de esta investigación fue que los profesores y estudiantes que están motivados pueden beneficiarse del proceso de aprendizaje. Por lo tanto, es importante que los profesores cambien y adapten sus comportamientos, abandonen los métodos tradicionales, y busquen nuevas técnicas y actividades que ayudan a los estudiantes a alcanzar un apropiado nivel de comunicación. | es_ES |
dc.description.abstract | This paper explores the students’ perceptions on the factors that influence their willingness to orally communicate. Its purpose was identifying whether the motivation, proficiency level, personality type, and the method of teaching speaking, influences students’ willingness to communicate orally. This study took place in Quito with a population of 5 teachers and 100 students. To carry out this research, 5 observation sheets and 100 questionnaires were necessary. The methods used to analyze the results were qualitative which include affective and psychological aspects and quantitative to score the percentages of the results. The results demonstrate that motivation, proficiency level and, personality play an important role in the acquisition of second language, being “motivation” the most important as a factor that is intrinsically related with proficiency level and personality. The main conclusion drawn throughout this research was that teachers and students who are motivated can benefit the process of learning. Thus, it is important that teachers change and adapt their behaviors, abandon traditional methods, and look for new techniques and activities that help students to achieve a meaningful communicative competence | es_ES |
dc.language | spa | es_ES |
dc.subject | Educacion secundaria | es_ES |
dc.subject | Comunicacion | es_ES |
dc.subject | Enseñanza | es_ES |
dc.subject | Clase escolar | es_ES |
dc.subject | comunicación oral | es_ES |
dc.subject | Licenciado en cienciasde la educación mención inglés | es_ES |
dc.title | Students perceptions on the factors that influence their willingness to orally communicate in the EFL classroom in Ecuadorian high schools | es_ES |
dc.type | bachelorThesis | es_ES |
Appears in Collections: | Licenciado en Ciencias de la Educación |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Paucar_Fuel_Mariana_Lucia.pdf | 4.21 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.