Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.utpl.edu.ec/handle/123456789/30859
Title: | Análisis del perfil del emprendedor artesanal del Cantón Zapotillo, Provincia de Loja, Año 2019 |
Authors: | Tapia Carreño, Karla Gabriela Ramírez Coronel, Sara Rubí |
Keywords: | Ecuador. Tesis digital. |
Issue Date: | 2022 |
Citation: | Ramírez Coronel, S. R. Tapia Carreño, K. G. (2022) Análisis del perfil del emprendedor artesanal del Cantón Zapotillo, Provincia de Loja, Año 2019 [Tesis de Grado, Universidad Técnica Particular de Loja]. Repositorio Institucional. https://dspace.utpl.edu.ec/handle/123456789/30859 |
Abstract: | Abstract:The objective of this research is to analyze the profile of the artisan entrepreneur of the ZapotilloCanton of the Province of Loja, and to determine the reality of the craftsmen and the formation of the profile of the artisan entrepreneur, a literary compilation of information was made in primary and secondary bibliographic sources.The deductive methodology was applied; to know the current situation of the canton, and inductive; to build a profile which will set characteristics given through collected information.The calculation of the population sample was made based on the number of active craftsmen of the canton, with a total of 26 surveys, this allowed to know the reality of the craftsmen of the canton, as well as to identify the most relevant information to determine the profile of the artisan entrepreneur.The results obtained have allowed us to define the entrepreneurial craft profile, which has the following information: Age; varies from 40 to 60 years, gender; male and female, productive activities which are: Food production and crafts, technical skills such as: Customer service, product approach; and personal characteristics such as responsibility, creativity and innovation. |
Description: | Resumen: La presente investigación tiene como objetivo analizar el perfil del emprendedor artesanal del Cantón Zapotillo de la Provincia de Loja, y determinar la realidad de los artesanos y la formación del perfil del emprendedor artesanal, se realizó una recopilación literaria de información en fuentes bibliográficas primarias y secundarias. Se aplicó la metodología deductiva; para conocer la situación actual del cantón, e inductiva; para construir un perfil el cual se fijarán características dadas mediante información recopilada. Se realizó el cálculo de la muestra poblacional con base al número de artesanos activos del cantón, con un total de 26 encuestas ,esto permitió conocer la realidad de los artesanos del cantón, así también identificar la información más relevante para determinar el perfil del emprendedor artesanal. Los resultados obtenidos nos han permitido definir el perfil emprendedor artesanal, el cual tienela siguiente información: edad;varía de los 40 a 60años, género; masculino y femenino, actividades productivaslas cuales son:producción de alimentos y manualidades, destrezas técnicas como: atención al cliente, enfoque de producto;y las características personales como: responsabilidad, creatividad e innovación. |
URI: | https://bibliotecautpl.utpl.edu.ec/cgi-bin/abnetclwo?ACC=DOSEARCH&xsqf99=130218.TITN. |
Appears in Collections: | Titulación de Administración de Empresas |
Files in This Item:
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.