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http://dspace.utpl.edu.ec/handle/20.500.11962/29606
Title: | Diseño de un modelo de gestión de procesos en la empresa CATERINGING |
Authors: | Figueroa Ruiz, Juan Elicio López Orozco, Claudia Fernanda |
Keywords: | Ecuador. Tesis digital. |
Issue Date: | 2022 |
Citation: | López Orozco, C. F. Figueroa Ruiz, J. E. (2022) Diseño de un modelo de gestión de procesos en la empresa CATERINGING [Tesis de Grado, Universidad Técnica Particular de Loja]. Repositorio Institucional. https://dspace.utpl.edu.ec/handle/20.500.11962/29606 |
Abstract: | Abstract: The purpose of this work is to design a process management model for the company "CATERING ING", a company dedicated to the elaboration and distribution of food for different institutions, which presents shortcomings and delays both in production and in the delivery of orders, generating dissatisfaction among customers. The real situation of the company was diagnosed, using the methodology of exploratory and descriptive research, with the application of observation instruments in the occupational field, check list in the form of an interview with workers and a survey of potential customers of the company, resulting in the lack of process management, lack of control through indicators, lack of documentation of activities and therefore competitive disadvantage in the market; These are the causes of delays in production and delivery times within the company "CATERING ING". This research concluded with the need to design a process management manual, which allows a continuous improvement in productivity, service quality and fluidity of the company's operational activities. |
Description: | Resumen: El propósito del presente trabajo es diseñar un modelo de gestión de procesos para la empresa CATERING ING , una empresa dedicada a la elaboración y distribución de alimentos para diferentes instituciones, la cual presenta falencias y retrasos tanto en producción como en la entrega de los pedidos, generando descontento a los clientes. Se diagnosticó la situación real de la empresa, utilizando la metodología de investigación exploratoria y descriptiva, con la aplicación de instrumentos de observación en el ámbito ocupacional, check list en forma de entrevista a los trabajadores y una encuesta a los clientes potenciales de la empresa, teniendo como resultado la falta de gestión de procesos, la falta de control a través de indicadores, falta de documentación de actividades y por ende desventaja competitiva en el mercado; siendo éstos los causantes de los retrasos en tiempos de producción y despacho dentro de la empresa CATERING ING .Esta investigación concluyó con la necesidad de diseñar un manual de gestión de procesos, que permita una mejora continua en la productividad, calidad de servicios y fluidez de las actividades operativas de la empresa. |
URI: | https://bibliotecautpl.utpl.edu.ec/cgi-bin/abnetclwo?ACC=DOSEARCH&xsqf99=128560.TITN. |
Appears in Collections: | Ingeniero en Administración de Empresas |
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