Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.utpl.edu.ec/handle/29.500.19856/70999
Title: | Fotografía gastronómica, propuesta de comunicación visual para la elaboración de un catálogo digital para el restaurante Máncora |
Authors: | Bermeo León, Carlos Byron Cruz Robles, Pedro Omar |
Keywords: | Ecuador. Tesis digital. |
Issue Date: | 2025 |
Citation: | Cruz Robles, P. O. Bermeo León, C. B. (2025) Fotografía gastronómica, propuesta de comunicación visual para la elaboración de un catálogo digital para el restaurante Máncora [Tesis de Grado, Universidad Técnica Particular de Loja]. Repositorio Institucional. https://dspace.utpl.edu.ec/handle/29.500.19856/70999 |
Abstract: | Abstract: Knowing how to display a product in a professional manner is a business strategy for increasing sales. Therefore, the purpose of this project is to design a digital catalog for restaurants, using photography as one of the visual resources with the greatest impact on people looking to consume the products offered by these types of food businesses. The methodology used to develop the proposal began with a bibliographic review, which allowed for an in-depth analysis of photography as a means of visual communication. It then continued with photographic planning, considering the products to be included, lighting, equipment, and accessories that allowed for images that were consistent in style and quality. Graphic design was then used to give the images a unique, eye-catching personality that aligns with the establishment's values. The result of this research is an interactive digital catalog that culturally and emotionally represents the restaurant's culinary offerings. It synchronizes with Instagram and therefore allows the restaurant to enhance communication and persuade people to consume its products. |
Description: | Resumen: Saber mostrar un producto de manera profesional es una estrategia de los negocios para incrementar sus ventas; por ello, este trabajo tiene como propósito, el diseño de un catálogo digital para restaurantes, haciendo uso de la fotografía como uno de los recursos visuales de mayor impacto en las personas que buscan consumir los productos que ofertan este tipo de negocios de venta de comida. La metodología utilizada para el desarrollo de la propuesta, parte de la revisión bibliográfica que permitió analizar a profundidad la fotografía como medio de comunicación visual, para continuar con la planificación fotográfica considerando los productos a incluir, iluminación, equipo y accesorios que permitieron obtener imágenes coherentes en estilo y calidad, a continuación se hizo uso del diseño gráfico para darle a las imágenes una personalidad única, llamativa y acorde a los valores del establecimiento. El resultado de esta investigación es un catálogo digital interactivo que representa cultural y emocionalmente la oferta gastronómica del restaurante intervenido, se sincroniza con Instagram y por tanto, le permitirá potenciar la comunicación y persuadir a las personas a consumir sus productos. |
URI: | https://bibliotecautpl.utpl.edu.ec/cgi-bin/abnetclwo?ACC=DOSEARCH&xsqf99=145258.TITN. |
Appears in Collections: | Titulación en Artes Visuales |
Files in This Item:
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.