Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.utpl.edu.ec/jspui/handle/20.500.11962/22339
Title: Plan de negocios para la implementación del restaurante de comida rápida D¨ Volada, en la ciudad de Quito, zona norte, sector San Carlos.
Authors: Prócel Velastegui, Gerardo Ernesto
metadata.dc.contributor.advisor: Jijón Gordillo, Elaine Raquel
Keywords: Administración de negocios
Plan de negocios
Servicio de restaurantes
Magíster en gestión empresarial – Tesis y disertaciones académicas
metadata.dc.date.available: 2018-05-09T13:09:04Z
Issue Date: 2018
Citation: Prócel Velastegui, Gerardo Ernesto. (2018). Plan de negocios para la implementación del restaurante de comida rápida D¨ Volada, en la ciudad de Quito, zona norte, sector San Carlos. (Trabajo de titulación Magíster en Gestión Empresarial). UTPL, Quito
Abstract: This research work is the description and administrative, financial and operational analysis of the conditions that must be met for the implementation of a fast food restaurant, based on the environment of the restaurant industry in the city of Quito. The research question was to analyze aspects that contemplates a business plan for the creation of a restaurant project, mainly considering the supply, demand and market target group. This analysis framed in local issues, cost benefit and potential threats and weaknesses that must be overcome to get to consolidate over time a project of this nature. For this purpose tools for data collection, study investment and financial indicators were used, which undoubtedly have provided more appropriate for the implementation of a fast food restaurant an overview of the conditions, so that decisions are made suitable for efficiency and permanence in the market, which requires a lot of planning, resources and constant generation of new and better marketing strategies. Finally the information necessary to determine the feasibility of implementing this proposal, based on the diagnosis and financial analysis, which indicates the result of the existence of a potential market and an unmet demand of consumers in this area north of Quito was obtained, products known as fast food.
Description: El presente trabajo de investigación, consiste en la descripción y análisis administrativo, financiero y operativo de las condiciones que se deben cumplir, para la implementación de un restaurante de comida rápida. El problema de investigación fue el analizar los aspectos que contempla un plan de negocios para la creación de un proyecto de restaurante, considerando fundamentalmente la oferta, demanda y grupo objetivo de mercado. Dicho análisis enmarcado en la problemática local, el costo beneficio y las posibles amenazas y debilidades que deben ser superadas para llegar a consolidar en el tiempo un proyecto de esta naturaleza. Para este propósito se utilizaron herramientas de recolección de datos, estudio de inversión e indicadores financieros, los cuales sin lugar a dudas han proporcionaron una visión general de las condiciones más adecuadas para la implementación de un restaurante de comida rápida Finalmente se obtuvo la información necesaria para determinar la viabilidad de la implementación de esta propuesta, basados en el diagnóstico y análisis financiero, que arroja como resultado la existencia de un mercado potencial y una demanda insatisfecha.
metadata.dc.identifier.other: 1280376
URI: http://dspace.utpl.edu.ec/handle/20.500.11962/22339
metadata.dc.type: masterThesis
Appears in Collections:Magíster en Gestión Empresarial

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Prócel Velastegui Gerardo Ernesto.pdf1.62 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools