Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.utpl.edu.ec/handle/123456789/33824
Title: | Recetario ilustrado sobre gastronomía lojana para su difusión en plataformas digitales |
Authors: | Punín Burneo, María Gabriela Valdiviezo Jaramillo, Shirley Katiuska |
Keywords: | Ecuador. Tesis digital. |
Issue Date: | 2023 |
Citation: | Valdiviezo Jaramillo, S. K. Punín Burneo, M. G. (2023) Recetario ilustrado sobre gastronomía lojana para su difusión en plataformas digitales [Tesis de Grado, Universidad Técnica Particular de Loja]. Repositorio Institucional. https://dspace.utpl.edu.ec/handle/123456789/33824 |
Abstract: | Abstract: The present work called "ILLUSTRATED RECIPEBOOK ON LOJAN GASTRONOMY FOR DIFFUSION IN DIGITAL PLATFORMS", proposes a study of digital illustration as the main visual resource, to make known the Lojan gastronomy through its publication in different social networks. The kitchen is a symbol that has a lot of meaning in the culture of each place in the world, since this way the products and traditions of each locality are exposed, at the moment of adding the seasoning. To begin the development of the project, we started with an analysis of which are the most outstanding dishes in the city of Loja, in order to delimit the content to be developed. Through the application of knowledge on illustration, editorial design and use of digital media. This project favored the marketing of the culture and gastronomic tradition of the city of Loja. Resulting in the final product which is an illustrated recipe book. |
Description: | Resumen: El presente trabajo denominado RECETARIO ILUSTRADO SOBRE GASTRONOMÍA LOJANA PARA SU DIFUSIÓN EN PLATAFORMAS DIGITALES , plantea un estudio de la ilustración digital como principal recurso visual, para dar a conocer la gastronomía lojana mediante su publicación en distintas redes sociales. La cocina es un símbolo que tiene mucho significado en la cultura de cada sitio del mundo, ya que así se expone los productos y tradiciones de cada localidad, al momento de agregar la sazón. Para iniciar el desarrollo del proyecto se partió de un análisis sobre cuáles son los platillos que más destacan en la ciudad de Loja, para así delimitar el contenido a ser desarrollado. A través de la aplicación de conocimientos sobre ilustración, diseño editorial y uso de medios digitales. Este proyecto favoreció al marketing sobre la cultura y tradición gastronómica de la ciudad de Loja. Dando como resultado el producto final que es un recetario ilustrado. |
URI: | https://bibliotecautpl.utpl.edu.ec/cgi-bin/abnetclwo?ACC=DOSEARCH&xsqf99=133500.TITN. |
Appears in Collections: | Titulación de Arte y Diseño |
Files in This Item:
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.