Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.utpl.edu.ec/handle/123456789/1710
Title: | Desarrollo de licor de maracuyá ( Passiflora edulis var flavicarpa) |
Authors: | Castillo Carrión, Maritza Janneth Arciniega Alvarado, Gabriela Alexandra |
Keywords: | Ecuador. Tesis digital. |
Issue Date: | 2010 |
Citation: | Arciniega Alvarado, G. A. Castillo Carrión, M. J. (2010) Desarrollo de licor de maracuyá ( Passiflora edulis var flavicarpa) [Tesis de Grado, Universidad Técnica Particular de Loja]. Repositorio Institucional. https://dspace.utpl.edu.ec/handle/123456789/1710 |
Abstract: | Abstract: In the present study was developed based alcoholic drink cane liquor rectified, sucrose syrup and passion fruit juice. We worked with six treatments in order to obtain the basic formula, a sensory test was used to evaluate color, flavor and taste with 30 consumers. The best formulation prepared containing 24.4 °GL and 17°Brix. From the base formula was evaluated product stability, using three types of stabilizers at 3 concentration levels. The best stabilizer was glycerin at a concentration of 0.1%. We designed the product label in accordance with the requirements of INEN Standard 1932:1992. Alcoholic beverages. Fruit liqueurs. Requirements. The stability of the final product is 1 year. |
Description: | Resumen: En el presente estudio se desarrolló una bebida alcohólica a base de aguardiente de caña rectificada, jarabe de sacarosa y jugo de maracuyá. Se trabajó con seis tratamientos con el fin de obtener la fórmula base, se usó una prueba sensorial para evaluar color, olor y sabor con 30 consumidores. La mejor formulación elaborada contiene 24,4 ºGL y 17ºBrix. A partir de la fórmula base se evaluó la estabilidad del producto, utilizando tres tipos de estabilizantes a 3 niveles de concentración. El mejor estabilizante fue la glicerina a una concentración del 0,1%. Se diseñó la etiqueta del producto de acuerdo a los requisitos establecidos por la Norma INEN 1932:1992. Bebidas alcohólicas. Licores de frutas. Requisitos. La estabilidad del producto final es de 1 año. |
URI: | https://bibliotecautpl.utpl.edu.ec/cgi-bin/abnetclwo?ACC=DOSEARCH&xsqf99=13803.TITN. |
Appears in Collections: | Ingeniero en Industrias Agropecuarias |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Arciniega Alvarado Gabriela Alexandra.pdf | 3.65 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.